bakis.....

Åh fy sjutton! Men kul var det...
Var hemma halv 6 i morse har sovit typ 2h och ska nu göra mig klar för att åka in till stan.
Åh nej jag är inte nykter/pigg utan kraftigt bakis...

Vi hörs senare så ser vi om jag överlever dagen :P höhö

Återhämtad?

Det vet jag väl inte men :P, usch en hel helg i skogen tog verkligen på bra. Men nu så.

Veckan har skenat förbi och jag har inte fått något vettigt gjort! :OJust nu sitter jag å funderar på hur kvällen kommer att se ut :/


Fredag och vad ska man göra?
Vissa ska bort och vissa ska typ ut på krogen så vad gör man?

Idol?
Krogen?
Hemma?
Bio?
Spel?

// L


Älgjakt!!!

Jepp som de flesta har hört så fick jag skjuta min första älg idag :D Andra morgonen jag jagar på riktigt och helt själv.
Hade passet vid pellbodasågen, lite off från de andra.

Så när jag kommer ut på passet så får jag se 2 tjurar, som smyger in i skogen igen. Så jag satt på tornet och försökte vara så ljudlös som möjligt, å sen varnar hundförarna om att en hund är på g ut mot mig och ev, älg på g.

Så pulsen stiger och försvinner sen igen och sen börjar det braka och ut ur skogen kommer en tjur med bredsidan mot mig, så jag smackar på 1 skott och snabbt där efter ett till och pang så ligger han i backen :D grymt!!!

Tjuren hade en krona på 10 taggar så den var rätt ordentlig och han dog av första smällen så andra smällen var ett säkerhetsskott som han föll i backen på direkt. Skotten satt ca 10cm ifrån varandra :) Aa riktigt bra.

Kan berätta mer live hur det var och gick till.










Dessa bjässar har skjutits Igår och Idag, Bakre Lena, Mitten Min, Längst fram Bert.

// ÄlgjägarN

Skogsmulle :)

Ja då var den första jaktdagen över :) är rätt slut efter att ha stigit upp 04:00 och sen suttit ute i friska luften en hel dag :) men härligt är det.

Jakten idag gick rätt trögt, det som blev skjutet var 1 tjur och 1 kalv :)
Fick inte se någon älg men hörde hur de brakade från en ko och kalv, Imorn blir det att sitta helt själv på pass igen (pappa följde med idag på eftermiddagen)

Jag ska sitta helt själv vid pellbodasågen, medans resten av hela jaktlaget ska sitta efter hampvägen :P det känns ju kul :S noot :P, dock sägs det att det är rätt bra pass å att de brukar komma älg där, så aa vi får väl helt enkelt se, är lite smått nervös men men ;P de blir nog bra.

Ne nu ska jag fixa lite efter idag sen blir det dusch antigen före lr efter idol å sen sängen.

Uppdaterar väl imorn igen :) // Liza

Dagens pass:
Flarklund : pass 14
Gillers: pass 26

Morgondagens pass:
Norra hampen : pass 1

Imorn då smäller det...

Haha ja någon borde iaf skjuta en älg, men om det jag lr någon annan det får vi väl se om.

Är iaf premiär jakt imorn för jag å syster sofie =) spännande.

Ska inte skriva så mkt måste fixa allt för imorn. Upp tidigt så jag måste ta å he mig isäng så jag tar mig upp :)
Som sagt ska sitta på pass hela dagen så skicka mer än gärna sms ;)

Godnatt // Liza

Mmmm så gott :)

Igår så åkte jag till mormor och vi bakade bullar :) mina favvos.
Sen gjorde även mamma mormorsaft :) å det är ju bara hur gott som helst, kanske inte så konstigt när det består av typ bara sockerlag :P höhö men iaf.

Sen på kvällen blev det idol, Julia och Annelie kom :) så det blev en trevlig kväll och hela dagen var toppen :)

Här kommer bilder på Bullbaket ;)
Från ingredienser - till deg - till färgiga bullar som vart kanon goda :)

     

     

     

// Liza


:]

Godmorgon
Hade så gärna legat kvar i sängen nu på morgon, för i natt har jag drömt en supermysig dröm som jag bara ville fortsätta med. Den hade mer än gärna fått vara verklig :]

Något som kan ha varit en bidragande faktor till den här drömmen...
- Idol
- Annelies prat om gällivare
- Pratet om björnar
- och det bästa med drömmen... (hemlis)

// Liza


Seeya tomorrow

Goodnight, sweetheart, well, it's time to go,
Goodnight, sweetheart, well, it's time to go,
I hate to leave you, but I really must say,
Goodnight, sweetheart, goodnight.

// Liza

Seeya tomorrow

Goodnight, sweetheart, well, it's time to go,
Goodnight, sweetheart, well, it's time to go,
I hate to leave you, but I really must say,
Goodnight, sweetheart, goodnight.

// Liza

Give me some love

Ja det skulle jag inte tacka nej till :P
Hehe ne men man blir grymt uttråkad att bara vara själv, lr ne inte jämt men rätt ofta.
Det är ju så med allt att det hela tiden finns för och nackdelar med vad man än göra och vad det än handlar om.

Så funkar ju tyvär livet, men en blandning mellan de båda skulle vara grymt nice!

Hahaha vet nog inte riktigt varför jag börja skriva det här inlägget, har som sagt tråkigt!

Idag loggade en person in på msn som jag inte snackat med sen gud vet när.. och det kliade så grymt mkt i mina fingrar, skulle jag skriva? men så feg som jag är så strunta jag självklart i det. Så hemskt är det ju ändå inte att fråga hur det är med personen nu förtiden och vad han sysslar med? lr?.

Aa ne som jag nämt förut det måste ske än skärpning!!!
Sen tycker jag även att det inte bara måste ske en personlig skärpning, utan en allmän! Det händer banne mig aldrig något nu förtiden!? Vad sitter det i?..

Umgås?



...// Li.

halloj :)

Hoppas många har sett på klippen jag la in tidigare idag :) grymt nice är de iaf.

Idag blev det sovmorgon vilket var riktigt härligt, att stiga upp 6 igår tog nästan död på mig tror jag. Det blev dock inte så mkt gjort på förmiddagen lalla mest bara på här hemma. Sen åkte jag till skolan hade mattelektion, Olov min mattelärare är grymt duktigt :) han kämpar å ger verkligen inte upp hoppet om att jag ska klara det, nog för jag skulle kalla mig själv ett hopplöst fall :P. Men det börjar bli roligare och roligare ju mer man fattar. Sen åkte jag hem och såg en film som kanske var lite för de yngre åldrarna men det var ett bra tidsfördriv och en helt okej cowboy kille med ;P höhö aja iaf. Efter middagen så tog jag, miriam och malin bort resten av hagen och städade bort :) skönt att ha det bortgjort. Sen snabba ryck ner till linda och sen idol, det är ju riktigt bra, synd att 1h går så fort.

Nu efter idol har jag sett one tree hill säsong 7 som kom i måndags :) den serien är ju bara hur bra som helst! :) Ja och nu har jag som slut göra :P

Frågan är ju vad jag ska göra imorn?!
Är iaf ledig så det är ju skönt :)

Slut på uppdaterings inlägget // Liza

New moon

Detta är bara ett måste :) Se och njut av varje sekund!!


Hey

Jag steg upp 06:00 lr drog mig till kvart över.. Usch det var typ 100år sen jag klev upp så tidigt nog för det är ju inte så dumt å vänja sig med att ta sig upp speciellt nu inför jakten. Dock känner jag att jag kommer vara grymt trött innan dagens slut. Tog bussen som går halv 8 från flarken till robban, Börjar dock inte förrän 12:10 men som sagt det håller ju inte att köra bil till skolan varje gång. Så det var bara att bita i det sura äpplet, dock så finns det inget att göra :S vilket suger riktigt hårt men Gillade inte bussresan heller, dessa småungar som lärt sig att glo är grymt störande :@ imorse hade jag en unge som stirrade på mig konstant...

Men aja åter till skolan finns typ ints många människor som man har någon direkt kontakt, finns bara en massa sånna som stirrar på en :S å hur värt är det?

Ne om jag skulle ta å försöka räka nå matte, har ju inte fått något gjort å det är ju bara tragiskt, vet inte vad jag gör med all min lediga tid.. ne måste skärpa mig.

Nu blire inge mer tråksnack på en stund iaf :P kan inte lova något
Ska kila hoppas alla ni andra har en bra dag iaf // Liza at the school

Strålkastare

Är det bara jag eller är det fler som ogillar (hatar)...
Bilar som her på helljuset strax innan mötesögomblicket..!!??

Grr man vill ju bara vända om och spöa skiten ur dem!!! När man själv är snäll och inte gjort något fel ne då jäklar ska de korkade puckona jävlas. Visst jag har oxå gjort så nån gång med det är ju bara om den mötande bilen varit helt fuckad och varit ett jäkla svin först...

Sen händer de ju att man glömmer och så men just det där att i ren jävulskap ska blända någon annan bara för att! Ne bläää sånt där kan reta mig till vansinne.

Ne nog om detta.
Nu jäklar ska jag göra mig klar å inta gosängen i sovposition. // Liza


Då igen...

Usch john blund har nog lastat tonvis med sömn i mina ögon ikväll. Gääääsp.

Åkte iväg och såg lite handboll idag i robban :) med julia sara och annelie, det var ändå rätt nice, vältränade killar in action! inte mig något emot. Satt där och surrade en stund, sen hem och äta och sen iväg och jobba igen :)

Kvällsturen gick bara fint, det är så kul att hjälpa när de uppskattar all den lilla hjälp de får, När de blir glada å nöjda blir jag också det. Ikväll tog jag verkligen extra tid hos alla, det är riktigt trevligt. Var tillbaka på lokalen ganska prick 9 då jag slutade. Han iaf prata med dem, finns inge värre när man måste rusa in göra det som måstes å sen rusa ut igen det är så grymt otrevligt.

Sen där på slutet övertog tröttheten och gjorde mig fummlig och förvirrad :P Kommer på mig själv att köra på väg hem till flarken när jag egentligen skulle på lokalen å lämna igen mobilen bilen nycklar och dyligt å säga tack för kvällen, men icket då hade redan hjärnan stängts av och var på g hem ;)

Aa ni har säkert fattat vinken jag är grymt jäkla trött, så jag ska bara samla den lilla ork jag har kvar och gå å lägga mig, ska upp imorn igen, jobbar mellan 07:45 och 16:45 :) ööössss nooot :P

Förhoppningsvis blir det ett bättre inlägg imorn för det här sög pga. min brist på ork och sömn.

Hare gött sov så gott
Det känns som det var något annat jag egentligen skulle skriva om men vi ser väl om de poppar upp :) det blir iaf inte nu // Liza

Yesterday

Igår plockade jag ner största delen av hästhagen =) så nu är det inte så mtk kvar, värsta biten gjord iaf.
Sen blev det hem snabb springa in i duschen å åka ner till ånäset, handlade med mamma och sedan tog vi även en tur till robban handlade även lite där.  Sen när jag kom hem så var det som bara in och sno plocka med mig saker och sedan åkte jag ner till linda som färgade håret på mig mörkbrunt + rött :) nice, grymt skönt att ha fått det färgat :) Tack syster!

Sen blev det middag och iväg till hästarna å ge dem deras middag :), sen blev det snabba ryck å fräscha upp sig lite :) för kl 20:00 kom Annelie Sara och Julia

Shit vilken kul kväll vi hade :) Först idol sen spel :P + en massa pinsamheter :) klarade mig dock undan riktigt bra (A) Men detta måste göras om :) Kul att sara kommit upp till norrland igen över helgen :) Men pricken över i:et hade varit om du, erika också kunnat va med :)

Har jobbat nu på morgon var lite tugnt å ta sig upp men de gick ba bra :) Gamlen är ju bara för go :) Nu börjar jag inte om förrän 17:15 så nu blire duschen och sen se om det blir att åka å se handboll men de tror jag ;)

Ha en fortsatt trevlig dag! // Liza


Godmorgon :)

Stannade hemma från skolan idag skulle lix bara fortsätta jobba med mitt psykologi arbete som jag dock inte börjat med :S kanske är dags att ta tag i det idag. Direkt det blir minsta lilla mothugg skiter jag i det grymt störande. Ne jag ska banne mig börja idag iaf.

Sen vad det blir resten av dagen, de vet jag inte riktigt än får väl
helt enkelt se :)

Vädret är då iaf bra vet dock inte hur kallt det är :) fundera på om jag ska börja plocka ihop hagen? =/ skulle ju ändå behövas. tror nästan jag ska göra det :)

Återkommer väl senare :) seeyaa ;)

Nyfiken :)

Nu är jag nyfiken på vilka som läser min blogg :)
lämna gärna ett spår med en kommentar.

Funderar på att tabort lösenordet nu snart :) // Liza


Hallelujah

Lyssna och njut av dessa fyra grymt fantastiska röster!!



// Liza


Idol 2009

Det är ju bara hur bra som helst :) gaah så många männsikor som inte har koll på att de inte kan sjunga och gaah va många som är grym på att sjunga :)

Önska att man själv hade en sådan talang :)
Men det är ju bara att gilla läget å njuta av dem som kan sjunga ;)

Äpplet var rätt kung :P
Transan ägde ;) synd att han redan varit med i idol ;P
Calle walking in Memphis :) naaw va go han va.

Nu ser jag fram emot nästa avsnitt imorn kl 20:00

Nu sitter jag på youtube å lyssnar på några kanske länkar senare. // Liza


Pust..

Dagen har gått åt till inget...
Har klippt ena gärsmattan :) En bra sak iaf sen har jag verkligen gjort nada.

Har grejat med bloggen usch så krongligt det är :S det tar sin lilla tid, nu får den iaf vara såhär tillsvidare :)

Na na na...

Just nu är jag bara hemma och dolar på =) Har inget speciellt för mig, ska väl strax göra mig klar för att åka å ha matte 14:20 till 15:30 inte så ös men det är ett måste ;)

Sitter å velar om en sak vet inte om jag vågar, men det skadar ju inte att ge det ett försök... Aa vi ser väl helt enkelt :)

Nu blir det nog lite frunch och sen in i duschen å efter jag är klar är det nog bara att bege sig till robban :)

Seeya // Liza.H.


Moose

Bara 11 dagar kvar till den första jaktdagen :) hehe spännande

Har inför jakten fixat
- Jägarexamen
- Jaktkängor
- Jaktbyxor
- Speciella jaktsockar
- Fleecejacka
- Jaktjacka
- Jaktradio
- Lånelicens av Älgstudsare
- Jakt arrende
- Jaktryggsäck
- Skärp
- Ammunition
- Försäkring

Nu återstår
- Reflex väst
- Hattband
- Vantar
- Keps/hatt
- Mat och dryck att ha i ryggsäcken ;)
- Och en jäkla massa tur

Mycke pengar äre... :) men skoj ska det bli



PANG!!! // Liza the hunter.


Monday a new day

Ja och så var denna dag gjord :)
Åkte till skolan idag hade psykologi vid 12:10 var där på pricken en aning sen iväg, sen efter den lektionen var det matte som gällde. Ja det gick väl helt okej :) Sen fick jag även mitt projekt godkänt.

Mitt projekt kommer att vara att renovera och inreda en tvättstuga utifrån Arbetsmiljö och säkerthets synpunkt. Även en del av återanvändning av befintliga saker och nyskapande av begangnade ting. Så det kommer nog att bli skoj lärarna var då iaf positivt inställd till det :) så nu gäller det att ro i land det hela.

Nu ikväll har jag inte hunnit med så mkt, stekte ägg till middag å ett var ett surägg å fy sjutton så äckligt aldrig mer! blääää Do not eat rotten eggs!!! Ingen hitt.

Sen blev det att glida med ny Audin, Audi A4 allroad quattro årsmodell 2010. Fett nice å Fett härlig å helt enkelt utseende mässigt feeeeet. ;) Me like.

Här kommer lite egen tagna bilder.


Ne nu får det här inlägget räcka för stunden
seeya // L.H.


Helgen är slut och även jag :)

Ojojoj Gäsp gäsp gäsp, är så sjukligttrött, har haft en dröm period av mardrömmar och har därför sovit halv dåligt. Sen är det nog för att man varit så slö att man blir slö av det.

Wilgot har varit här hela helgen :) full fart med skratt och bus ja det har gått kanon bra, han är ju en toppen kille :)

Fredag åkte jag och Annelie in och såg bio och det var verkligen ingen dum ideé av mig :) Vi såg G.I joe som jag iaf tyckte var bra. heta killar och balla grejer ;) höhö mitt standard ord under bion var - niiiiccee :P Kvällen blev iaf riktigt bra så tack Annelie för sällskapet.

Igår blev det en hemma kväll med ma å pa och wilgot såg Män som hatar kvinnor och även den riktigt bra, nu vill jag bara se uppföljaren flickan som lekte med elden. Sen när alla hade gått å lagt sig kunde jag inte låta bli att se det sista avsnitten av oth, gu vad jag gillar den serien bölade typ konstant genom flera avsnitt och jag kunde på slutet inte andas men det var bara så otroligt jäkla bra :).

Idag har varit en typisk söndag väldigt lite gjort, men har varit ute i skogen och gått passlinje med pappa och sofie inför älgjakten, ja där fick man sig iaf en motionsrunda + att jag fick pröva mina nya jaktkängor som är kanon. Ja det var inte så dumt att få en liten överblick och uppfräschare för de olika jakt såterna. Snart är det ju dax med årets älgjakt, Fredag den 18/9 då gäller det :) ändå taggad men dock fortfarande livrädd för att träffa på en björn. Men det ska nog gå bra :)

Nu ska jag nog pillra mig i säng innan jag somnar här framför datorn, men de lär nog ändå dröja men iaf, jag skriver godnatt nu iaf :)

Godnatt // L.Hansson

(Jag måste skärpa mig verkligen ta mig i kragen och skärpa mig!!! varför så trött å slö!?)

Rummet fullt av minnen.

Jepp jag hittade ett riktigt roligt tidsfördriv :)
Rotade igenom ett minst sagt stökigt litet rum fullt av grejer sen man var liten.

Hittade bland annat boken om mig sen årskurs 8 :) Och en massa andra roliga fynd.

Saker som jag hittade

- Mängder med gosedjur, älskade dem när jag var liten massor av minnen.
- Brevpapper hur mycket som helst, bytte alltid brevpapper när jag var liten.
- Barnböcker som man bland annat stoppade mellan madrassen å gaveln för att inte trilla ur sängen.
- Dagböcker fler hundra tror jag :P, var jätteförtjust i dagböcker fast jag skrev dock aldrig i dem hehe. Annelie jag tror du är en stor bidragande faktor till att jag har så många höhö.
- Pennfack, pennor, pennvässare, sudd, stämplar klistermärken i enorma mängder, snacka om att jag hamstrade. Älskade allt som hade med sånt att göra tyvär finns tendenserna kvar :P
- Kassetband hehe ett bland annat inspelat med barbados och några med mig själv OMG!!!
- Kort när jag var liten å rider hästen Shadow.
- Garnnystan och trådrullar gillade att sy och göra vänskapsarmband.
- Hittade boken svantens vante :P kom ni ihåg den?

Ja oj vad det finns grejer i det där lilla rummet hehe :)
Tänkte bege mig ut på vinden där lär jag ju hitta saker som bla. barbiedockor som var en av mina och sofies strörre laster när vi var små.

En del av alla de saker jag lyckats samla på mig är nog mycket för att jag fått så mkt av kompisar, av nån anledning var jag en väldigt bestämmande unge när jag var liten som många såg upp till (ej skryt!) och därför tror jag en hel del av grejerna är mutor :] pinsamt tragiskt jag ber så hemskt mkt om ursäkt (A)

Men innan jag går ut tänkte jag skriva vän kommentarerna som fanns i min boken om mig. Fick mig verkligen ett gott skratt

Kompisar skriver om mig:

Annelie: Liza är en av mina allra bästa vänner. Hon ställer jämt upp för mig och lyssnar. Hon är jätterolig och snäll. Hon hittar jämt på något roligt bus då man är med hennne. Vi har varit kompsiar så länge jag kan minnas. Jag hoppas att vi jämt är vänner för du är så snäll och rar att jag inte vill mista dig.

Julia: Liza! En av mina tre bästa vänner. Vi har känt varandra väldigt länge, men när vi blev riktigt bästa kompisar ver jag tyvär inte. Liza har alltid humor, även om den kan vara lite konstig ibland, men vi har i alla fall alltid roligt tillsammans! (särskilt på mattelektionerna)! Liza är en helt underbar kompisa. Man kan verkligen prata med henne om allt. Hoppas vi är lika bra vänner i framtiden.

Erika: Liza är en jättefin tjej! Vi har känt varandra sedan dagmamman. Man kan prata med henne om allt och lita på henne. Hon är en av mina närmaste kompisar. Hon är jätteduktig på att rida och hon är en jättesnäll kompis.

Elin: Liza är min fina ängel, Hon är en tjej som alltid är på bra humör och har alltid lika bra humor. Jag har känt dig i några år, men der känns som att jag alltid känt dig. Har jättefina och knasiga bilder med dig, som när jag och du körde skoterm för att inte tala om när vi kör moppe½ Man har alltid lika skoj med dig! Ända sedan jag lärde känna dig har jag alltid kunnat lite på dig till hundra procent! Patrik ska verkligen vara superrädd om dig! Ni är verkligen rina ihop! Älskar dig vännen!

Joakim: Liza är snäll och alltid glad. Jag har känt dig i kanske två år. Vi brukar nästan aldrig? Man kan alltid lita på henne alla borde ha en så bra kompis som Liza.

Fredrik: Har inte känt denna glada och spralliga tjej särskilt länge, sedan slutet av 6:an tror jag. Liza är alltid på lika glatt humör och piggar upp stämningen. En av de roligaste saker jag varit med om med dig är när vi "lanade" hos magnus och du spelade Counterstrike för första gången. Du började skrika direkt någon sköt mot dig, men till slut fick du ihjäl någon. Med lite tus så gick det. Jag har alltid roligt då jag är med dig Liza fast i bland kan man få lite ont också, hihi! Du är bland mina bästa tjejkompisar Liza och hoppas det blir så länge. Krama.

Henrik: Liza har jag könt sedan jag var jätteliten och hon är jättesnäll. Hon är nästan jämt på bra humör, skrattar nästan alltid. Med Liza kan man prata om allt med och vi var på semester med varandra en sommar, vi och våra familjer.


Ja vad kan man säga mer än att jag har underbara vänner och att jag saknar en del av den gamla goa tiden. Och hjälp så mycket saker och ting förändras och hur mkt man själv har förändrats, nästan så det känns som att man tappat stinget en aning...

Nu har jag skrivkramp så vad jag skrev om mina vänner får bli ett annat inlägg :)
Hoppas ni inte blev allt för uttråkad av min läsning // Liza


Godmorgon Godmorgon

Ja en dag som denna göra inte humöret på topp, riktigt höst piss väder :S
Nu när hösten kommer känner man bara hur mkt man skulle vilja åka bort, Bara slippa allt det här dåliga mellantings vädret iaf för en stund.

Ne måste försöka komma på något vettigt att göra men när det är mörk å blött ute försvinner energin :/

I eftermiddag kommer iaf en liten solstråle hit som ska vara hos oss hela helgen medan föräldrarna får en ledig liten semesterhelg hoppas de blir kul för er :) jag ska lära han allt otyg som bara finns :P höhö

Mina inlägg är rätt tråkiga några tips om vad ni skulle vilja läsa om?

Nu ska jag göra mig lite frukost Kramkram

Erika å sara hoppas ni har det bra där borta och där nere :) längtar tills ni kommer hem!


tick tack

Oj klockan den bara rusar förbi, nu blir det snart att lägga sig i sängen.
Ikväll gick Mamma Jag och Bettan ut på en promenad det var riktigt skönt tror även bettan tyckte om det :) sen kunde jag bara inte låta bli att rida lite barbacka :) Bettan är helt klart världens bästa och snällaste häst <3

Har kollat igenom bilderna från stugsistan och tyvär fanns det inga direkt jättebra bilder men här iaf en liten glimt hur det såg ut. Det är så otroligt mysigt, alla de ljusa prickarna å ljusen är marshaller & raketer.


Tryck för större.

Ne nu blire sängen för att orka med morgon dagen :)
Godnatt // Liza


RSS 2.0